Grønkindet conureGrønkindet conure 6 underarter.
(Pyrrhura molinae restricta)

Den Grønkindede fik jeg første gang i min voliere i 1998. Jeg købte en flok på 6 stk. 3 fra hvert et sted for ikke at få lavet indavl. Alle disse sad i nogle år sammen og det blev også til unger, jeg fandt aldrig ud af hvem der var fadder til disse unger.

Jeg har med tiden solgt ud af disse og sidder lige nu med et par, hvor hunnen de sidste 2 år kun har lagt blanke æg. Hvad grunden til dette er ved jeg ikke. Måske jeg skal bytte lidt om på placeringen i volieren.

Efter en periode hvor den ikke har været en del af mit fuglehold har jeg her i 2013 igen valgt at få denne ind i mit fuglehold, da disse som ren underart er ved at være svære at få fat i. Jeg har ladet mig fortælle, af flere personer, at de er så godt som umulige at finde i ren form i landene omkring os, Holland, Belgien osv.

Den Grønkindede er, når den sidder i fuld fjerpragt og kondition, skinende og strunk med en flot holding på pinden, vel nok en af de eleganteste arter af pyrrhura i mine øjne. Synd at denne fugl har fået så lav en status blandt conurene, som jeg syntes er den generelle holdning ang. denne. Til daglig er den stille, men har som de andre conure en høj stemme når de bliver forstyret.

 


Har du ikke haft conurene i dit fuglehold før, er det nok ikke den af arterne du skal starte med, de Grønkindede virker meget sky, hviket bestemt ikke kendetegner de forskellige arter. Start evt. med de Blåkindede og dit forhold vil blive et helt andet.

Det forlyder, at de kan holdes frit flyvende, det er dog ikke noget jeg selv har oplevet ej heller hørt om fra andre af de personer jeg har omgang med.

Et kendetegn for underarten der her er beskrevet er den blålige skær over det meste af kroppen, ikke så fremtrædende rødlig bugplet, stor bleg grå/hvid markering på halsen.

Få beskrivelse her:

Ungfugle: Ligner forældrene, men er generelt mattere i farven. Iris mørkere.
Intet eller kun meget lidt rødt på bugen.

Æg: Der lægges 3-7 æg, normalt 5.

Biotop: Kan træffes op til 2900 meter i al slags terræn med træer. Sumpe og sekundær vegetation.

Udbredelse: Højlandet i det østlige Bolivia, Argentina; Brasilien samt Paraguay

Almindeligt forekommende i udbredelsesområdet og ingen bekymring ang. udryddelse.

De ses ofte i flokke fra 10-20 stk. uden for yngle sæsonen, dog indimellem i større flokke. Den grønkindede er en skovfugl, ofte samlet i store flokke i trækronerne. Som de andre conure er de svære at få øje på når de befinder sig i træerne.

Er meget stille når de indtager føde, hvorimod de er mere larmene når de flyver rundt. Har rede i hule træer enkelte er observeret omkring 5 m fra jorden.

Beskrivelse her:

Se kort over udbredelse på dette link.

Gengivelse af tekst og billeder kun efter skriftlig tilladelse.