Gulvinget conure 2 underarter
(Pyrrhura hoffmanni gaudens)

Denne art har jeg lige her i efteråret 06 fået i min voliere.

Det er den eneste af arterne der ikke er fra Sydamerika, den lever i Vestlige Panama og Costa Rica i Mellem amerika.

Den virker en lille smugle sky og så er det den af de conure jeg har, der har den laveste stemme, faktisk hører jeg den ikke, skal altid hen at tjekke volieren for at se om de er der.

Året 2007 startede ikke for godt, sidst i januar måned døde hannen. Hvad der var skyld i dette ved jeg ikke, jeg havde dog lagt mærke til de foregående uger, at den ikke var meget for at gribe med den højre fod, døjede med at holde balancen når den fløj fra pind til pind. Jeg havde fat i den, men kunne dog ikke mærke om noget skulle være brækket. Udmiddelbart tog den heller ikke videre notits, af at jeg havde ved den.

Når det nu skulle være at en af dem døde var det dog godt at det var hannen, da det lige nu faktisk er umuligt at få fat på en enlig hun. Jeg fik købt en ny han, heldigvis er der nogle af dem i overskud.

Jeg fornemmede med det samme en stor sympati mellem de 2 da de blev sat sammen. Og lige nu her midt i juli måned er der dog også kommet 5 unger på pind. Der blev fra sidst i april måned i alt lagt 9 æg ved dem, de 3 første klækkede ikke, de så dog ud til at være befrugtet, dog ikke med fuldt udviklede unger i. Sidste æg klækkede lidt senere end de andre og ungen blev dog heller ikke mere end ca. 12 - 15 dage gammel, da den simpelhen ikke kunne klare sig blandt de andre, der var en del større i kraft af den tidligere klækning.

Her et billede af forældre med 5 unger.

Jeg har lige nu, 2012 2 par af disse , kun det ene par yngler, men hunnen hos det andet par er heller ikke mere end godt et år gammel og de 2 ser ud til at komme godt overens, så mon ikke det er et spørgsmål om tid inden det kommer.

* De fugle vi har her i Europa er alle ud fra en samling af 11 individer, der blev samlet i USA sidst i 1992 og sidenhen blev opdrættet til en bestand i USA på ca. 250 individer.

Læs om hvordan her.

Få beskrivelse her:

Levesteder: Yderkanterne af skovene, speciel træet områder og anden vegetation I den øverste tropiske og subtropiske zone mellem 500m til 3000m. Den ses mest i par eller lille grupper, meget sociale, flyver lavt i terrænet.

Udbredelse: Vestlige Chiriqui og Bocas del Toro i det vestlige Panama.

Ikke truet og er almindelig forekommende.

Se kort over udbredelses området på dette link.

Gengivelse af tekst og billeder kun efter skriftlig tilladelse.