Pacifik conure (Sorthale conurene) 5 underarter
(Pyrrhura melanura pacifica)

Første gang jeg stiftede bekendtskab med denne underart var starten af september 2006. Jeg var ad sted for at købe mine Hoffmanns og så at denne sad alene. Jeg ringede på stedet for at spørge Søren Nielsen om jeg skulle tage den med til ham, da jeg vidste han gerne ville have fat på denne underart. Han svarede ja og jeg tog den med hjem til ham. Det gik dog sådan, at fuglen sad hos mig i nogle måneder og vi herhjemme blev temmelig forgabt i den. Da Søren endelig skulle have den var min kone ikke meget for at skulle af med den, men fuglen var jo Sørens.

Her sidst i 2007 ringede Søren og spurgte om han skulle sælge den eller jeg ville have den. Jeg sagde ja tak til at få den hjem for så at prøve at finde en mage til den. Lige op til jul, blev der sat et par til salg som jeg nu har købt. Hvad dette nu vil bringe er jeg meget spændt på. Fuglene var vant til at side inde i ca. 5-10 graders varme, så jeg måtte hurtigt arrangere det sådan, at jeg nu har lavet et bur til dem i garagen. Så må jeg se at få lavet plads til dem ude i volieren til foråret.

Det viste sig, at hunnen ved parret jeg købte var i så dårlig kondition, at den dårligt kunne flyve fra bunden af buret og op på pind. Jeg lavede det sådan i foråret da de kom i volieren, at de kunne flyve frit i hele fodergangen. Efter mange trængsler hvor hun måtte klatre op på udvendig side af tråden hos de andre fugle, dette med mange skærmydsler i volieren, flyver hun nu her et halvt år efter som en drøm og er på fuld højde konditionsmæssig som mine andre fugle. Parret går for øvrigt sammen med dem gamle han. Jeg håber lidt på, at han, det kommende årstid vil danne par sammen med hunnen.

Jeg har ladet mig fortælle om denne art, at enten er de meget sky eller meget tillidsfulde. Hvad jeg ender op med er meget spændene. Det har her senere vist sig at mine er rimelige tillidsfulde.

Igennem de sidste mange år er hunnen kommet med æg i januar måned og desværre har disse endnu ikke været befrugtet. Jeg har på forskellig måde prøvet, at tage først den ene han og så den anden han fra, men lige meget hvad så uden resultat. Nu går de alle 3 sammen, hvilket måske ikke er det ideelle, men nu får det være sådan her i 2013.

Fa beskrivelse her:

Udbredelse: Vestlige side af Andes i det nordøstlige Ecuador og Narino i det sydvestlige Colombia.

Almindeligt forekommende i udbredelsesområdet.

Se kort over udbredelse på dette link.

Gengivelse af tekst og billeder kun efter skriftlig tilladelse.