Lidt om mig

Mit navn er Jesper Nørkjær.

Jeg er af årgang 63, gift med Randi og har 3 dejlige piger i alderen 20 - 30.

Min hobby med fuglene startede i 1990.

Undulater, græsparakitter, zebrafinker og et enkelt par diamantduer var de første fugle jeg havde.

I foråret 1996 blev jeg af min far, der også har holdt fugle i mange år, spurgt om jeg ikke kunne have et par af hans Blåkindede conure gående i en periode, da pladsen hos ham var trang. Dette sagde jeg ja til, hvilket jeg ikke senere har fortrudt.

I dag består mit fuglehold udelukkende af conurer (Pyrrhura) og ja man bliver meget nemt ensporet, ved en masse om netop den gruppe af fugle man nu arbejder med og alt andet siger ikke specielt en noget.

Generelt er jeg modstander af mutations opdræt, da jeg mener dette hurtigt er med til at få udvasket de rene arter vi har. Dog kan jeg acceptere disse hvor personer specielt har sat sig ind i de forskellige arveregler, der gør sig gældende for netop den art at fugle de arbejder med.
Der hvor jeg syntes det nemt kan glippe er hvor måske de samme personer står på et marked og sælger de samme fugle til "lille Peter, hans far og mor" der skal have fugle hjem for første gang og her glemmer, at give de rette informationer videre ang. disse mutationer. Hvad bliver så det næste?

Ps. Min kone siger hun i sit næste liv vil være fugl hjemme hos mig, hvad hun nu mener med dette ved jeg ikke!

Gengivelse af tekst og billeder kun efter skriftlig tilladelse.